Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνένοχοι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του

Η εντατικοποίηση και το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώνουν με τους νόμους τους η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μετατρέπουν σε «παγίδες θανάτου» τους χώρους δουλειάς

  • Ο θάνατος χτες μιας 30χρονης συμβασιούχου στην καθαριότητα του δήμου Πύργου Ηλείας ανέβασε στους 18 τους νεκρούς σε εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν τις τελευταίες 60 μέρες, σύμφωνα μόνο με την καταγραφή του «Ριζοσπάστη». Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πληρώνουν βαρύ τίμημα, μετρώντας 7 θανάτους συναδέλφων τους το τελευταίο δίμηνο.
  • Η αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων υγείας και ασφάλειας, της «ευελιξίας» και των άλλων αντεργατικών ανατροπών, την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει προκλητικά για «επιστροφή στην κανονικότητα», με το πολυνομοσχέδιο - απάτη που κατέθεσε στη Βουλή.
  • Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα εργατικά «ατυχήματα» αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ μπροστά στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.
  • ΚΚΕ: Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους, με οργανωμένη πάλη, να απαιτήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να αποτρέψουν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ