Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Για μπίζνες και «Ασφάλεια» στη Ρόδο

Τη Ρόδο επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, συνεχίζοντας τις στοχευμένες εμφανίσεις του σε περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μονοπωλιακών ομίλων.

Η μετάβασή του στη Ρόδο συνδυάστηκε με τον κατάπλου εκεί του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «USS Carter Hall», σε άλλο ένα δείγμα ότι οι μπίζνες του κεφαλαίου πάνε χέρι χέρι με τη βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνα, ιμπεριαλιστικά σχέδια στρατιωτικής αντιπαράθεσης, αλλά και της διαθεσιμότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάλουν πλάτη, με παροχή π.χ. υπηρεσιών υποστήριξης στον πολεμικό στόλο των Αμερικανών, εν μέσω οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκο, και όπως διαχέεται από την Περιφέρεια, αυτό που κυριάρχησε ήταν η οικονομική συνεργασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και, ειδικότερα, «το θέμα των επενδύσεων».

Ο ίδιος ο Τζ. Πάιατ δήλωσε χαρακτηριστικά για τον ελλιμενισμό του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου ότι είναι «σύμβολο της συνεργασίας και της συμμαχίας των δύο χωρών...».

Ακολούθως χαιρέτισε τη «δέσμευση» του περιφερειάρχη «να υποστηρίξει επενδύσεις στην περιοχή», θυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες είχε επισκεφτεί και τη Σύρο, με βάση, όπως είπε ο ίδιος ο Πάιατ, «το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές για τον εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων εκεί, καθώς και για το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών να επενδύσουν και στον τομέα του Τουρισμού».

Εστιάζοντας στο «ψητό» του Τουρισμού είπε ότι «υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα νησιά της περιοχής, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο». Εξ ου και μετά τη «συνάντηση εργασίας», ο Αμερικανός πρέσβης και ο περιφερειάρχης επισκέφθηκαν μαζί τον χώρο του «Golf Αφάντου», όπου σχεδιάζεται «επένδυση» ελληνοαμερικανικών κεφαλαίων. Τους υποδέχθηκε εκεί ο Μάικ Αγγελιάδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας που σχεδιάζει την «επένδυση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χέρι χέρι «επενδύσεις» και ανταγωνισμοί(2021-03-04 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά «ντιλ» και εμπλοκή «εις σάρκα μία»(2020-12-16 00:00:00.0)
«Επενδυτικό τείχος» στους ανταγωνιστές στήνουν οι ΗΠΑ(2020-05-19 00:00:00.0)
Επί τάπητος τα σχέδια για τα Δυτικά Βαλκάνια(2020-02-07 00:00:00.0)
Αμερικανική «απόβαση» σε όλους τους τομείς(2018-09-11 00:00:00.0)
Παρουσία - πρόκληση στη Λιβαδειά με πλάτες ΣΥΡΙΖΑ(2017-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ