Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καθήκον μας να «ξυπνήσουν» οι μνήμες

Προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

«Η ιστορική μνήμη είναι παρούσα. Σήμερα από την Ομβριακή στην εκδήλωση τιμής για τον Νάκο Μπελλή, χτες στον Γράμμο, αύριο στον Γοργοπόταμο, μεθαύριο σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι καθήκον μας να μιλήσουμε στη νεολαία, να ξυπνήσουμε τις μνήμες, τα θετικά και τα αρνητικά, είναι η ίδια η ιστορία των πατεράδων μας, των παππούδων μας, είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Χωρίς συμπεράσματα, χωρίς σωστές εκτιμήσεις για το τι συνέβη και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, δεν υπάρχει παρόν, δεν υπάρχει, πολύ περισσότερο, μέλλον.

Αρα, ο ρόλος μας είναι πάρα πολύ σημαντικός, η παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητη. Να κλείσουμε τα αυτιά στην επίθεση της οπισθοδρόμησης, της αντίδρασης, του αντικομμουνισμού, που προσπαθεί, λόγω του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων και στην πατρίδα μας και διεθνώς, να πάρει τη ρεβάνς, να απαντήσουμε αγωνιστικά, προοδευτικά, γιατί εκεί ανήκει το μέλλον της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ