Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλει την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ

Την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στα Χανιά, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας μεταξύ ΗΠΑ και ελληνικής κυβέρνησης, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης. Στα Χανιά, όπου βρίσκεται και η βάση, ο Τζ. Πάιατ συνοδεύτηκε από τον ακόλουθο Αμυνας της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας, εκτός από τις αναφορές για τη συζήτηση με τον πρέσβη για «δυνατότητα συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα, με την εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην Αμερική» και «τις τρέχουσες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νομό», σημειώνεται ότι «οι ερωτήσεις από τον πρέσβη (...) αφορούσαν κυρίως στην τοπική οικονομία και τις σχέσεις με την Αμερικανική Ναυτική Ευκολία Σούδας». Τονίστηκαν, μάλιστα, οι «άψογες υπηρεσιακές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και των υπηρεσιών της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας». Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων επισκέψεών του και σε άλλα νησιά, που έχουν στρατηγική σημασία για τα αμερικανικά μονοπώλια, όπως στη Σκύρο και στη Ρόδο.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη και την υποδοχή του από την Τοπική Διοίκηση και σημειώνει ότι «μέχρι να κλείσει η βάση τους, μέχρι να είναι ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του, μέχρι να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, θα νιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους». Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Συνήθεια έχει γίνει στους Αμερικανούς πρέσβεις να έρχονται στα Χανιά σαν τους κλέφτες, στα κρυφά, όπως και στους ντόπιους "άρχοντες" στα κρυφά να τους υποδέχονται.

Μια μέρα μετά την υπογραφή της παράτασης της συμφωνίας για τις βάσεις από τη "δεύτερη φορά Αριστερά" κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο εκπρόσωπος των "φονιάδων" ήρθε να ελέγξει την περιουσία του και οι "εκλεγμένοι μας" τον υποδέχθηκαν με τιμές μεν, στα χωστά δε.

Γνωρίζει και γνωρίζουν τα αισθήματα του Χανιώτικου λαού και για αυτό δεν τολμούν να ανακοινώσουν την επίσκεψή του.

Αισθήματα που, όσα χρόνια και αν περάσουν και όσα λεφτά (ματωμένα δολάρια) κι αν πέσουν στην πόλη μας, δεν αλλάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ