Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν περνά η τρομοκρατία

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά
Την απόφασή τους να υπερασπίσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα διαδήλωσαν χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά εργαζόμενοι της πόλης, απαιτώντας να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχώς αυξανόμενη τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με τη... συνεργασία του δουλεμπορικού κυκλώματος της Ακτής Μιαούλη, των διωκτικών και των δικαστικών αρχών, σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών της πόλης οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Την ίδια ώρα στο εδώλιο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Πειραιά καθόταν ο πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γιάννης Μανουσογιαννάκης, με την... κατηγορία της δήθεν ληστείας, την οποία «χάλκευσε» ο ναυτικός πράκτορας Αντώνης Χαλδαίος, που είναι ήδη καταδικασμένος για δουλεμπορία σε βάρος ναυτεργατών! Η δίκη αναβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων και λόγω της απουσίας δύο ακόμα «κατηγορουμένων» ναυτεργατών συνδικαλιστών, μελών της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, οι οποίοι είναι μπαρκαρισμένοι.

Η χτεσινή κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο της πόλης, αποτελεί την έναρξη ενός νέου γύρου αγώνων καθώς εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούνται να αντιμετωπίσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα μια σειρά από τρομοκρατικές συνδικαλιστικές διώξεις και δίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Μανουσογιαννάκης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της σύλληψης καθώς παραμένουν σε πλήρη ισχύ οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του συνδικαλιστή ένας ακόμα δουλέμπορας ναυτικός πράκτορας. Επιπλέον, δύο ακόμα δίκες έχουν ετοιμαστεί σε βάρος ναυτεργατών συνδικαλιστών για τις 18 και 19 του Οκτώβρη. Στις αρχές Νοέμβρη στο εδώλιο θα κληθούν συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για τις περσινές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών στον ΟΛΠ, και έπεται συνέχεια...

Από τις 9.30 το πρωί η είσοδος των δικαστηρίων είχε κατακλυστεί από εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, επισήμανε: «Οι διώξεις και οι δίκες είναι μεθοδευμένες και έχουν στόχο την τρομοκράτηση όσων εργαζομένων αγωνίζονται και αντιστέκονται. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η απάντηση σε αυτά τα σχέδια πρέπει να είναι ο συντονισμένος αγώνας». Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης σημείωσε, επίσης, πως «σκοπός τους είναι να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην αντιναυτεργατική αντιλαϊκή πολιτική». Ο ίδιος κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία και υπογράμμισε: «Εμείς ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας». Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Α. Φλέγκας, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ