Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμωρητικές διαδικασίες για την προώθηση της «αξιολόγησης»

Με τιμωρητικές διαδικασίες προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση την «αξιολόγηση» εργαζομένων και δομών στο Δημόσιο, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε προχτές στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 90% των εργαζομένων αρνείται να συμμετέχει στην αντιδραστική «αξιολόγηση», μια διαδικασία που αποτελεί μέρος της προσπάθειας για αποτελεσματικότερη προσαρμογή της λειτουργίας του κράτους στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι ο υπάλληλος συμπληρώνει το «δελτίο αξιολόγησης» κατά το μέρος που του αναλογεί, στη συνέχεια το υποβάλλει στον πρώτο προϊστάμενο και αυτός στον αμέσως επόμενο, οι οποίοι και συμπληρώνουν τα υπόλοιπα μέρη. Αν ο υπάλληλος αρνηθεί να συμπληρώσει την «αξιολόγηση», μπορεί να το κάνει ο πρώτος προϊστάμενος και αν και αυτός αρνηθεί, μπορεί να το κάνει ο δεύτερος προϊστάμενος. Το «καρότο» για να προχωρήσει η διαδικασία είναι ότι όσοι δεν συμμετέχουν στην «αξιολόγηση» στερούνται από το δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθετήσεις θέσεων ευθύνης.

Απέναντι και σε αυτήν την εξέλιξη, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν συνεχίζοντας τις αγωνιστικές αντιδράσεις τους για την καταδίκη της «αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ