Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση

Με τον εκπαιδευτικό και πρώην δήμαρχο Νεμέας (την περίοδο 2011-2014) Ευαγ. Ανδριανάκο, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτός ο μάρτυρας κατέθεσε για τη δράση της Χρυσής Αυγής και του πρώην βουλευτή της Ευ. Μπούκουρα στην περιοχή.

Αναφέρθηκε στο άνοιγμα των γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης στα τέλη του 2011 στη Νεμέα, στο γενικότερο κλίμα με την έντονη παρουσία της, στο φόβο και την ανησυχία του απλού κόσμου. «Μετά τις εκλογές με πήραν τηλέφωνο δημότες και μου έλεγαν για παρέλαση που έκαναν. Ενας παππούς μού είπε "τι είναι αυτά, έχουμε να τα δούμε από την Κατοχή και τον Εμφύλιο"»... Ο μάρτυρας, μάλιστα, απαντώντας σχετικά, είπε για τις παρελάσεις των χρυσαυγιτών ότι ήταν σαν αυτές που «έκαναν στον Εμφύλιο και την Κατοχή οι ταγματασφαλίτες» και συμπλήρωσε: «Δεν θεωρώ φυσιολογικό ένα κόμμα να κάνει παρελάσεις, στην πόλη της Κορίνθου ή της Νεμέας, με συνθήματα κ.λπ., συμπεριφορές προς αλλοδαπούς...».

Κατέθεσε ότι ο Μπούκουρας μετά τις εκλογές τού τηλεφώνησε και του είπε «ότι είμαι πλέον υφιστάμενός του (...) ότι θα γίνει στο εξής η σκιά μου και θα τον βλέπω στον ύπνο μου». «Ηθελαν να με φοβίσουν απ' ό,τι καταλαβαίνω», τόνισε ο μάρτυρας, που απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Κορίνθου «να του γίνουν συστάσεις και να μη με ενοχλεί και αν συνέβαινε κάτι τον καθιστούσα υπεύθυνο για ό,τι τυχόν συνέβαινε σε εμένα και την οικογένειά μου».

Αναφέρθηκε και στην ομάδα χρυσαυγιτών με κράνη και ξύλα που πήγε να χτυπήσει στην περιοχή κάποιους Ρουμάνους εργάτες που είχαν παραπονεθεί επειδή δεν είχαν πληρωθεί για τη δουλειά τους.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ από την Ημαθία Αθ. Ράδης που ήξερε (ήταν συμφοιτητές και φίλοι) τον τότε χρυσαυγίτη και επιστημονικό συνεργάτη της Χρυσής Αυγής Ηλ. Σταύρου (ο οποίος είναι επίσης μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη και αναμένεται να καταθέσει). Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα του έλεγε ο Σταύρου, που ήταν τρομοκρατημένος από τις απειλές που δεχόταν όταν θέλησε το 2013 να φύγει από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Ο μάρτυρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ότι προέτρεπε τον Σταύρου να φύγει από τη Χρυσή Αυγή και εκείνος του έλεγε ότι «δεν φεύγεις έτσι απλά από τη Χρυσή Αυγή»...

Οπως κατέθεσε, «είχε αλλάξει ο χαρακτήρας του και έμπλεκε σε καβγάδες (...) Τα άτομα που συναναστρεφόταν, της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν τα καλύτερα. Από τότε που ήταν εκεί, όλο έμπλεκε, η αιτία ήταν ο χώρος που κινιόταν».

Χτες ολοκληρώθηκε και η κατάθεση του δήμαρχου Κορίνθου, Αλ. Πνευματικού, για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και ιδιαίτερα του πρώην βουλευτή της, Ευ. Μπούκουρα, επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταθέσεις για τις δολοφονικές επιθέσεις σε Πάρο και Ιεράπετρα (2024-03-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (2019-05-17 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής (2017-06-21 00:00:00.0)
Οι χρυσαυγίτες «διαφήμιζαν» τους τραμπουκισμούς τους... (2017-05-23 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η κατάθεση νέου μάρτυρα (2017-05-09 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η προκλητική συμπεριφορά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών (2015-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ