Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η προκλητική συμπεριφορά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών

Την αρχική της κατάθεση επιβεβαίωσε και αποσαφήνισε προχτές στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η Δ. Ζώρζου. Η αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε στο σωματότυπο του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου το συνοδηγό του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά, επιβεβαίωσε, απαντώντας αυτή τη φορά σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης των χρυσαυγιτών και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεταξύ άλλων, περιγράφοντας τους χρυσαυγίτες που είδε να επιτίθενται στον Π. Φύσσα, είπε ότι ήταν τάγμα εφόδου: «Τάγμα σαν έννοια είναι αυτό που είδα». Οταν ρωτήθηκε αν έχει δει στις παρελάσεις των ταγμάτων εφόδου να συμμετέχουν βουλευτές, απάντησε «ναι, τους έχω δει να συμμετέχουν, αλλά σε πορείες δεν ξέρω».

Να σημειωθεί ότι συνεχίστηκε και χτες η προκλητική συμπεριφορά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών απέναντι στην αυτόπτη μάρτυρα, με ερωτήσεις τύπου «έχετε ακούσει για τα Τάγματα του Αρχάγγελου Μιχαήλ;». Παράλληλα, συνεχίζονται και οι εκφοβισμοί, καθώς η μάρτυρας κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι άκουσε την ώρα που έβγαινε από την αίθουσα «πάρτε την, αλλά δεν την σώζετε»! Οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, μην έχοντας τι να ρωτήσουν, ελλείψει επιχειρημάτων, λόγω των συντριπτικών και σοβαρών στοιχείων που συνεισέφερε στο δικαστήριο από τα όσα έζησε η αυτόπτης μάρτυρας Δ. Ζώρζου, αλλά και όσα είπε για τη δομή και ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, επιδόθηκαν κατά την πάγια τακτική τους στο να αποδομήσουν την αξιοπιστία της μάρτυρα.

Εφτασαν μέχρι το σημείο, επειδή κατέθεσε ότι είναι πολιτικοποιημένο άτομο, να «ποινικοποιήσουν» το γεγονός ότι ήξερε πως η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση: Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Οταν λέτε ότι είστε πολιτικοποιημένη, τι εννοείτε; Ενταγμένη ή ευαίσθητη απλώς για τα κοινά;», «Το βίντεο με την ομιλία Πατέλη πού το είδατε;». «Πότε; Πού; Σας το υπέδειξε κάποιος;», «Ησασταν σε κάποια νεολαία;», «Σε συνελεύσεις στη σχολή σας πηγαίνετε;», «Είπατε ότι ο περιφερειάρχης είναι και βουλευτής, πού το ξέρετε;», «Είπατε ότι υπάρχει ο αρχηγός και ότι είναι ο κ. Μιχαλολιάκος, πού το ξέρετε;», «Από πού προκύπτει ότι τις εντολές τις δίνει ο Μιχαλολιάκος;»...

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως, Αδ. Οικονόμου, σε σχετικό αίτημα από τον υπερασπιστή του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, να γίνει κατ' αρχήν επιλεκτική κατ' αντιπαράσταση εξέταση με ένα μόνο αστυνομικό (σ.σ. τον Ρώτα) και τη συγκεκριμένη αυτόπτη μάρτυρα, ενώ υπήρχαν κι άλλοι αστυνομικοί μάρτυρες και ακολουθούν και άλλοι.

Η Πολιτική Αγωγή σημείωσε σχετικά στο δικαστήριο: «Δεν υπάρχουν στο αίτημα τα στοιχεία του αντικειμένου της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης του σημείου αντίφασης και των κριτηρίων επιλογής Ρώτα. Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τους μάρτυρες κατηγορίας, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί μάρτυρες που δεν έχουν έρθει. Υπάρχουν επίσης αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεων των αστυνομικών. Το αίτημα, έτσι όπως υποβάλλεται στο πόδι γραμμένο, είναι απαράδεκτο και αβάσιμο». Και επίσης: «Δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα μάρτυρα, οι αυτόπτες είναι μια ενότητα και η αντιπαράσταση πρέπει να γίνει με όλους τους αυτόπτες, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια. Αρα να απορριφθεί το αίτημα, αλλιώς να επιφυλαχθεί το δικαστήριο μελλοντικά, εφόσον ακούσει και τους άλλους μάρτυρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ