Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ
Ολοι λένε πως στηρίζουν τους μικρομεσαίους...

«Μαγική εικόνα» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε χτες η ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα τα προβλήματα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο υπουργός υπερασπίσθηκε το τρίτο μνημόνιο που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας και η καθαρή ανανέωση της λαϊκής εντολής το Σεπτέμβρη, θέτουν τις βάσεις για τη σταθεροποίηση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος. Αίρεται η αβεβαιότητα, η εμπιστοσύνη επιστρέφει και όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος, αναμένουν την εκδίπλωση της συμπιεσμένης δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Επιπλέον, σε σχέση με την «επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», όπως τη χαρακτήρισε, είπε πως άνοιξε ο δρόμος για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και να αναδιαρθρωθούν τα επιχειρηματικά δάνεια. Υποστήριξε πως από την παραπάνω διαδικασία θα μειωθεί το κόστος χρήματος, ενώ παράλληλα θα απελευθερωθούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της «πραγματικής οικονομίας».

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ στάθηκε στην ομιλία του ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκης, σημειώνοντας τα σοβαρά πλήγματα που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων και όπως είπε, «πλήττονται ακόμη περισσότερο, από τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Τέλος, είπε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νέο φόρο ούτε νέα αύξηση φόρων και είναι αντίθετη στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, παρουσίασε επτά προτάσεις του κόμματός της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες προβλέπουν τη μείωση της φορολογίας μέσω της σύνδεσής της με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την παροχή ρευστότητας, την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις, την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχων του κράτους στην αγορά, για να αποκατασταθεί ο «υγιής ανταγωνισμός» κ.ά.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού , Στ. Θεοδωράκη, και του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, που ζήτησαν μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ