Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στην Πάτρα

Ναυτική δύναμη της λυκοσυμμαχίας στο λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο της άσκησης «Αριάδνη»

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων
Την ώρα που ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ κλιμακώνουν τις προετοιμασίες τους για γενίκευση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί πρόκληση η παρουσία περισσότερων από δέκα ΝΑΤΟικών πλοίων στον Πατραϊκό κόλπο από την προηγούμενη βδομάδα, στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Αριάδνη», που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από ελληνικά πλοία, στη ΝΑΤΟική άσκηση συμμετέχουν ακόμα ένα τουρκικό ναρκαλιευτικό και ένα αντιτορπιλικό, ένα ισπανικό πολεμικό πλοίο, ένα γαλλικό και ένα γερμανικό.

Σε αγώνα καλούν τον πατραϊκό λαό οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να γίνει πράξη το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τη ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή, σημειώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να εφαρμόζει την επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική και διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ετσι και τώρα, σημειώνει, παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.

Οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν το λαό να δυναμώσει την πάλη του για να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

  • Συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στον Πατραϊκό κόλπο πραγματοποίησαν προχτές Τετάρτη Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι της πόλης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την παραχώρηση κάθε είδους υποδομών στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες για τη συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων κατά των λαών της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ