Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και στα βόρεια σύνορα η Frontex

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε χτες η Frontex. Η τοποθέτηση των υπαλλήλων θα ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα, ενώ θα πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη των ελληνικών αρχών και της Frontex, προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της αξιοποίησης των υπαλλήλων του οργανισμού. Οπως έχει δηλώσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, «οι μετανάστες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα ελέγχονται και όσοι εντοπίζονται να μην έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς, θα καταγράφονται». Η ενίσχυση της λειτουργίας της Frontex στην καταγραφή και δακτυλοσκόπηση των μεταναστών στα σύνορα με την ΠΓΔΜ είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων τον Οκτώβρη.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, είχε δηλώσει ότι το σχετικό αίτημα της Frontex είχε απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Frontex και τους RABIT (...) ενώ η Frontex με βάση το καταστατικό της δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε πολιτικές αποφάσεις, θέλει και ζητάει να περιπολεί τα χερσαία σύνορά μας με την ΠΓΔΜ και μάλιστα ζητάει οι περιπολίες να είναι από κοινού, δηλαδή να περιπολούμε μαζί Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Frontex. Αυτό απερρίφθη».

Ο ίδιος είπε ότι το Συμβούλιο υπουργών που διεξάγεται σήμερα, περιέχει στην ατζέντα του «δύσκολα πράγματα για τη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ