Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ
Αντιμέτωποι ξανά με την απληρωσιά

Οξυμένο παραμένει το πρόβλημα με τους απλήρωτους συμβασιούχους στους δήμους, οι οποίοι ξεπερνούν τους 1.300 (!) καθώς επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής παρά την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία υποτίθεται λύνει μια σειρά από νομικά εμπόδια (π.χ. ΑΣΕΠ, διάρκεια συμβάσεων κ.ά.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα δεν έχουν υπογραφεί εντάλματα πληρωμής για το σύνολο ή μέρος των συμβασιούχων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη, Καβάλας, νομού Λάρισας, Μαγνησίας, Πάρου, Νάξου, Σύρου, Λυκόβρυσης - Πεύκης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι.

Για το ζήτημα αυτό η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες των επιτρόπων νομού Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ επισημαίνει ότι αυτές οι εξελίξεις είναι απόρροια της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, που ενισχύεται καθημερινά από το πλούσιο οπλοστάσιο των μνημονίων και των νόμων τους. Η ΔΑΣ καλεί τους μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους «να αντιδράσουμε μαζικά και συγκροτημένα με ενημερώσεις των εργαζομένων στα αμαξοστάσια και όλους τους χώρους δουλειάς, με παραστάσεις στους δήμους και στις Υπηρεσίες των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις και η απληρωσιά».

Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει αύριο ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας στον αρμόδιο επίτροπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ