Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ «ΓΑΪΤΑΝΟΣ»: Σε στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρεία ανελκυστήρων «Γαϊτάνος», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την κινητοποίηση χαιρετίζει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής. Οπως καταγγέλλει, η εργοδοσία αφήνει συστηματικά τους εργαζόμενους απλήρωτους από 3 έως και 9 ολόκληρους μήνες. «Μας θέλουν με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Να μας χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν προς όφελος της κερδοφορίας τους, να μας πληρώνουν όταν τους κάνει κέφι! Αυτή είναι η "ανάπτυξή" τους που δεν χωράει τις δικές μας ανάγκες, ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν ενάντια στην απληρωσιά.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε απεργία προχωρούν στις 21/9 οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, ενάντια στις προθέσεις της διοίκησης της τράπεζας να σταματήσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της στο λογαριασμό που αφορά τις επικουρικές συντάξεις, με κίνδυνο να καταργηθεί. Το θέμα ανέδειξε πρώτη η «Ενιαία» (συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), με σχετική ανακοίνωσή της στα μέσα του καλοκαιριού. Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα συνολικά στον κλάδο και συντονισμού της δράσης με το σύνολο των εργαζομένων για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε την οργάνωση κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές για το συγκεκριμένο ζήτημα και πρόβαλε ως αίτημα να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις συντάξεις και από τις εισφορές των εργαζομένων.

ΖΙΤΣΑ: Την απόφαση του δήμου Ζίτσας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών και να προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας, απολύοντας ουσιαστικά τις 15 καθαρίστριες που δούλευαν περισσότερα από 10 χρόνια στα σχολεία του δήμου, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών. «Οι καθαρίστριες των σχολείων, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτείται να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, όχι μόνο για να σταθούν στα πόδια τους οι ίδιοι, αλλά και γιατί είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που τους αξίζει, δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο, καθαρό και ασφαλές», σημειώνει η Ενωση. Υπενθυμίζεται ότι ενάντια στις απολύσεις το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων έχει ήδη αναπτύξει σειρά παρεμβάσεων στη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ