Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τη σύλληψη αγνώστου άνδρα για απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι σε στρατιώτη που περιπολούσε στο σταθμό του μετρό Chatelet, στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί. Το περιστατικό συνέβη στις 6.30 το πρωί τοπική ώρα και δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ αστυνομικές πηγές συσχετίζουν το δράστη με ισλαμιστική οργάνωση.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνελήφθη χτες στην Αγκυρα ο Τζελάλ Τσελίκ, δικηγόρος του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της κεμαλικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. Ο Τσελίκ συνελήφθη ως ύποπτος για σχέσεις με την οργάνωση FETO του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετ. Γκιουλέν, που θεωρείται ότι πρωτοστάτησε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιούλη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, είπε χτες ότι η Μιανμάρ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «καθοριστική στιγμή» και πρέπει να τερματίσει τη βία ενάντια στους μουσουλμάνους της μειονότητας Ροχίνγκια. Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς εντείνονται οι διεργασίες γύρω από τη μαζική μετακίνηση χιλιάδων μελών της μειονότητας, στη Νοτιοανατολική Ασία. Στο μεταξύ, η αυτονομιστική οργάνωση «ARSA», που δρα στην πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει ότι «δεν έχουμε καμιά σχέση με την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος ή οποιαδήποτε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». Στην «ARSA» συμμετέχουν πολλοί Ροχίνγκια, ενώ η κυβέρνηση της Μιανμάρ τη θεωρεί «τρομοκρατική»

ΟΤΤΑΒΑ.-- Πάνω από 2.800 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών, κυρίως «Fentanyl», την περασμένη χρονιά στον Καναδά, ήτοι κατά μέσο όρο καταγράφονταν οκτώ θάνατοι τη μέρα, και αυτή η κρίση δημόσιας υγείας έχει επιδεινωθεί από την έναρξη του 2017, ανακοίνωσε την Πέμπτη η καναδική κυβέρνηση. Οι μισοί και πλέον από τους θανάτους που αποδόθηκαν στη χρήση οπιοειδών το 2016, καταγράφηκαν στις δυτικές επαρχίες της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ