Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες κόσμου σε όμορφες εκδηλώσεις

«Παρών» στο προσκλητήριο συσπείρωσης και αγώνα, με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ, έδωσαν χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στη μεγάλη, πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία το βράδυ του Σαββάτου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη επιτυχία του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» - ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων - σηματοδοτεί ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι της μόρφωσης και της δουλειάς βλέπουν την απάντηση που αναζητούν στο φετινό σύνθημά του, πως δηλαδή «το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς».

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου άνοιξαν με το χορωδιακό - θεατρικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή. Το αφιέρωμα βασίστηκε στο έργο του Κώστα Βάρναλη «Εις την Ρωσίαν των Σοβιέτ», στο οποίο παρεμβάλλονται μορφές της Επανάστασης όπως αποτυπώνονται σε άλλα λογοτεχνικά κείμενα, βίντεο με αποσπάσματα ομιλιών του Β. Ι. Λένιν και του Ι. Στάλιν, ρώσικα λαϊκά τραγούδια της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου. Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τη χορωδία της ΚΝΕ.


Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα, 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Επιστήμη, στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, στον αθλητισμό, πρόβαλαν πολύμορφα μέσα από τις εκδηλώσεις, από τις πολύμορφες δράσεις στα θεματικά περίπτερα (Εργατικό Στέκι, Περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι) και τις κεντρικές σκηνές. Μέσα από τις συζητήσεις προβλήθηκε η πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ στο λαό και αποτελεί το όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την οικοδόμηση της κοινωνίας του μέλλοντος, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και τα περίπτερα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, της ΟΓΕ, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, της ΕΔΥΕΘ, των απεργών της «Κόκα Κόλα». Ενώ εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από το μεγάλο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ξεφύλλισαν και προμηθεύτηκαν τις εκδόσεις της.

Ο Παιδότοπος και ο «Μικρόκοσμος» αναδείχθηκαν κορυφαίοι στις προτιμήσεις των μικρών επισκεπτών, αφού και τις τρεις μέρες πέρασαν πολλές και όμορφες, δημιουργικές στιγμές, συμμετέχοντας σε εργαστήρια κατασκευών, σε αθλητικά τουρνουά, παρακολούθησαν παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεφάντωσαν με πάρτι Ζούμπα.


Οι χιλιάδες επισκέπτες που το αγκάλιασαν επιβεβαίωσαν ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» παραμένει το κορυφαίο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός.

Και τις τρεις μέρες οι σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική) πήραν «φωτιά» από τις μελωδικές συναυλίες, τα λαϊκά γλέντια και τα νεανικά ξεφαντώματα.

Στην Κεντρική Σκηνή εμφανίσθηκαν οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Λέκκας, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου, Νίκος Κατσίκας, Markab Trio, «String Demons».

Στη Λαϊκή Σκηνή εμφανίσθηκαν οι: Παλιοί Διαβάτες, Κατερίνα Τσιρίδου, Μ. Παπούλιας και Μουσικόφρωνες, Σεραφείμ Μαρμαρίδης (ποντιακό γλέντι), Βασίλης Κασούρας (αφιέρωμα σε τραγούδια του Ζαμπέτα), Γιώργος Φαναράς, Πετρολούκας Χαλκιάς και Αντώνης Κυρίτσης.

Στη Νεανική Σκηνή εμφανίσθηκαν οι: Γιώργος Αετόπουλος, Γιάννης Μήτσης, En Cardia, Κίτρινα Ποδήλατα, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, «KollektivΑ», Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνας Στρατής.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ

Τις τριήμερες εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, τις παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Περιηγήθηκε στα περίπτερα, παρακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συνομίλησε με πολλούς από τους καλλιτέχνες που για άλλη μια φορά συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.





MANOLIS PAKIAS

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δικά τους περίπτερα (2022-09-22 00:00:00.0)
Τα περίπτερα του κομματικού Τύπου (2019-09-20 00:00:00.0)
Το portal «902.gr» στον παλμό του Φεστιβάλ (2016-09-23 00:00:00.0)
Σάλπισμα διεξόδου και προοπτικής (2010-09-05 00:00:00.0)
Εγινε πιο όμορφο το Κάστρο με το Φεστιβάλ (2004-09-04 00:00:00.0)
Ανοίγει αυλαία στη Λάρισα (2002-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ