Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
... Και ΕΥΡΩ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κατά των λαών

Σε μια νέα επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων προχωρά η ΕΕ, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί η χτεσινή απόφαση της Κομισιόν, η οποία θα συζητηθεί σήμερα στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Τόσο ο ασαφής ορισμός μιας πράξης ως τρομοκρατικής, ώστε να χωρά κάθε τάση αντίστασης και αμφισβήτησης του κατεστημένου, όσο και τα υπόλοιπα μέτρα, περί ενιαίου δικαστικού χώρου, ενιαίου εντάλματος και ποινολογίου, υπερ-αρμοδιοτήτων της Γιουροπόλ, έντασης της αστυνομικής συνεργασίας και των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, κάνουν ολοφάνερο πως ο πραγματικός και κύριος στόχος είναι η παραπέρα θωράκιση της εξουσίας των μονοπωλίων, η τρομοκράτηση των λαών και η αυταρχική αντιμετώπιση των αγώνων των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή σε πάνω από 100 πολεμικά αεροσκάφη να μετακινηθούν στον Περσικό, ενώ αναμένονταν τα πρώτα αεροσκάφη στο πακιστανικό έδαφος. Ο Κ. Σημίτης έσπευσε χτες να προεξοφλήσει την εμπλοκή της Ελλάδας στον οποιονδήποτε ΝΑΤΟικό τυχοδιωκτισμό.


ΣΕΛ.  3   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ