Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Επαφές Νταβούτογλου στα Σκόπια

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του τουρκικού κεφαλαίου για τα Βαλκάνια ανέδειξε αυτήν τη φορά η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα Σκόπια. Μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τέτοβο (βορειοδυτικά), ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι «όταν μιλάμε για τουρκο-αλβανικές σχέσεις, ο κόσμος πιστεύει ότι πρόκειται για δύο πλευρές. Δεν είναι έτσι! Οι Αλβανοί και οι Τούρκοι είναι ένα. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο πλευρές μεταξύ των αδελφών».

Ο Νταβούτογλου συνάντησε, μεταξύ άλλων, και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τον υπουργό Ανευ Χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για ξένες επενδύσεις, Αντναν Κιάχιλ.

Στις δηλώσεις του, ο Ζάεφ επισήμανε την προσήλωση της κυβέρνησής του στη «μεταρρυθμιστική διαδικασία», προσθέτοντας ότι «οικοδομούμε πολιτικές εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς και φιλίες με τους γείτονες αλλά και σε διεθνές επίπεδο και αναμένουμε ότι με τη σοβαρή αυτή προσέγγιση, με την οποία συνεισφέρουμε στις δημοκρατικές διαδικασίες στη "Μακεδονία" και ευρύτερα, ανοίγουμε τις πόρτες για τη "Μακεδονία" προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Από τη μεριά του, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε την ΠΓΔΜ «καθοριστικό παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια» και υποστήριξε ότι το μέλλον της «είναι στο ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ