Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διορισμός υφυπουργού Εξωτερικών Ευρώπης - Ευρασίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Γουές Μίτσελ, συνιδρυτής του αμερικανικού «Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής» (CEPA), διορίστηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με χαρτοφυλάκιο Ευρώπης - Ευρασίας, αντικαθιστώντας την Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε διοριστεί από τον Μπ. Ομπάμα.

Η υποψηφιότητα του Μίτσελ προτάθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούλη και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας πριν από λίγες μέρες.

Η θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης - Ευρασίας είναι κενή από την παραίτηση της Νούλαντ και άλλων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης στις 20 Γενάρη 2017. Το πόστο είναι από τα πιο νευραλγικά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς αφορά άμεσα τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Δυτικά Βαλκάνια και αυτούς στην περιοχή της Ρωσίας, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας.

Ο Μίτσελ, που μιλά άπταιστα Γερμανικά, θεωρείται ειδικός σε ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, τις διατλαντικές σχέσεις, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και είναι γνωστός για τη σθεναρή του στάση έναντι της Ρωσίας. Ηταν συνιδρυτής του πολιτικού ιδρύματος αναλύσεων CEPA το 2005 και πρόεδρός του από το 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ