Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Για ξεκάθαρα σχέδια δράσης πιέζει το μεγάλο κεφάλαιο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Βρετανικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο φαρμακευτικός κολοσσός «AstraZeneca», κάλεσαν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καταλήξει σε μια τριετή μεταβατική συμφωνία για το Brexit, προκειμένου να περιορίσει την αβεβαιότητα που πλήττει τις επενδυτικές αποφάσεις και την οικονομία.

Ο πρόεδρος της «AstraZeneca», Λιφ Γιόχανσον, δήλωσε ότι μια επιχείρηση σαν τη δική του, με 60.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να προετοιμαστεί για το Brexit, και πολύ περισσότερες κατευθυντήριες γραμμές μετά από αυτό. Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter», ο Γιόχανσον απαίτησε σχέδιο δράσης που «να μας δίνει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουμε και τι να αναμένουμε τον τέταρτο, πέμπτο και έκτο χρόνο».

Παράλληλα, ο Ανταμ Μάρσαλ, γενικός διευθυντής των Βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί εταιρείες με συνολικά περίπου 5.000.000 άτομα, ζήτησε επίσης μια τριετή μεταβατική περίοδο για το Brexit, λέγοντας ότι η ενδοκυβερνητική διαμάχη «υπονομεύει την εμπιστοσύνη στη χώρα».

Με φόντο αυτές τις πιέσεις, ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit Στιβ Μπέικερ δήλωσε χτες ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ δεν θα ανακληθεί και ότι αυτοί που διατηρούν ελπίδες περί του αντιθέτου πρέπει να αποδεχτούν την απόφαση. «Νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να αποδεχτεί ότι αποχωρούμε», δήλωσε ο Μπέικερ στο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, που ξεκίνησε στο Μάντσεστερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ