Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Νεκρός εργάτης σε βιομηχανία βάμβακος

Ενας ακόμα εργάτης δεν γύρισε σπίτι του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς, σε βιομηχανία βάμβακος στο Γάζωρο Σερρών. Ο 53χρονος εποχιακός εργαζόμενος σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε εξωτερικό χώρο εκκοκκιστηρίου βάμβακος, όταν παρασύρθηκε από μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ) που οδηγούσε συνάδελφός του.

Σημειώνεται ότι αυτή την εποχή η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα στα εκκοκκιστήρια βάμβακος, καθώς είναι περίοδος συγκομιδής του βαμβακιού.

Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν ο χειριστής του κλαρκ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, ενώ τη σχετική έρευνα και προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.

Σε ανακοίνωσή της για το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η "δίκαιη" ανάπτυξή τους κυριολεκτικά σκοτώνει. Δεν υπολογίζει την ίδια τη ζωή των εργατών. Αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ο κατάλογος των νεκρών και σακατεμένων εργατών ως αποτέλεσμα της αύξησης της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, των εξαντλητικών ωραρίων, των άθλιων συνθηκών χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.

Οι βιομήχανοι του κλάδου πανηγυρίζουν για την αύξηση των εξαγωγών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017 και των εξαγωγών βαμβακιού κατά 14,9%.

Την ίδια ώρα, ΣΕΒ και κυβέρνηση με τη συμπόρευση και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, προχωράνε στο κλείσιμο περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ)».

Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συσπείρωση στα σωματεία και το ταξικό κίνημα, σε διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και το δρόμο ανάπτυξης που θυσιάζει τους εργάτες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ