Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία την Παρασκευή στα πρακτορεία Τύπου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/10, στο υπουργείο Εργασίας

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου
Σε νέα 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οπως ανακοίνωσε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η απεργία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20/10 στις 9 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την επομένη, την ίδια ώρα.

Μία μέρα πριν, την Πέμπτη 19/10, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 6.30 μ.μ.

Την Παρασκευή δίνουν ραντεβού για την περιφρούρηση της απεργίας στις 8 π.μ., στην πύλη του πρακτορείου «Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία οδηγεί το πρακτορείο «Ευρώπη» σε πτώχευση, αφήνοντας «στον αέρα» 250 εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη το σωματείο διεκδικεί: Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο. Να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα από την «Αργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου. Υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης τώρα. Οχι στην αντικατάσταση της εργασίας τους από εργολάβους. Αμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Π. Βενέτα.

Απάντηση στην εργοδοτική επίθεση και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

Παράλληλα, με αφορμή επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του η εργοδοσία του πρακτορείου «Αργος», σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ίδια, το Σωματείο σημειώνει: «Δε μας ξαφνιάζει η προσπάθεια της εργοδοσίας της "Αργος" να επιτεθεί για μια ακόμη φορά, με προκλητικά ψεύδη, στο Σωματείο χρεώνοντάς του προθέσεις που μόνο στη φαντασία της βρίσκονται. Αποδεικνύεται ότι έχουν θορυβηθεί από την εικόνα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, όπου αποφασίστηκε η απεργία μας. Εκεί όπου συναντηθήκαμε οι συνάδελφοι της "Αργος" και της "Ευρώπης" με τους εργολαβικούς συναδέλφους, όπου έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο αγώνας είναι κοινός, γιατί είναι κοινός και ο αντίπαλος! Οι συνάδελφοι στην "Αργος" μπορούν πολύ εύκολα να βγάλουν συμπεράσματα, αφού η πραγματικότητα που ζουν τους βοηθάει. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν, οι συνάδελφοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πλέον μειοψηφία. Επίσης, ας κοιτάξουν τι πρόσωπο έχουν δείξει οι νέοι επενδυτές, αυτοί που παινεύονται απλόχερα από την εργοδοσία, όπου δραστηριοποιούνται. Μοιράζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών και με όρους που παραπέμπουν σε συνθήκες γαλέρας!».

Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση για την πολιτική ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών, με τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας», τονίζει, «όπου θα απαιτήσουμε να μας απαντήσουν για τις ενέργειες που έχουν κάνει για τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων μας, να μη μείνει κανείς στο δρόμο, να χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα στους απλήρωτους συναδέλφους της "Ευρώπης"».

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν πρέπει να τα ταυτίζουμε με αυτά των εργοδοτών (...) Οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί έχουν την αγωνία για το εάν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα και όχι οι επιχειρηματίες. Αυτοί έχουν εξασφαλίσει, από την δικιά μας εργασία και μόνο, το μέλλον και των δισέγγονών τους. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι επιχειρηματίες όταν πιστεύουν ότι δεν τους συμφέρει να τις έχουν. Το είδαμε ξεκάθαρα στην "Ευρώπη", αλλά και σε ένα σωρό επιχειρήσεις του κλάδου μας και άλλων κλάδων. Η τρομοκρατία λοιπόν για το εάν θα φύγει ο επενδυτής ή όχι δεν αφορά τους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εργοδοσία δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τον αγώνα τους (2017-11-09 00:00:00.0)
Εδωσαν με επιτυχία άλλη μια απεργιακή μάχη (2017-10-22 00:00:00.0)
Αύριο η νέα απεργία στα πρακτορεία Τύπου (2017-10-19 00:00:00.0)
Η απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο «Ευρώπη» και οι εξελίξεις στον κλάδο (2017-08-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Εργασίας (2017-08-23 00:00:00.0)
Συνέλευση την Κυριακή για την οργάνωση απεργίας (2015-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ