Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε «Αττικόν» και ΨΝΑ

Την ήδη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία έρχεται να επιδεινώσει το μεταβατικό πρόγραμμα εφημεριών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας για τις ψυχιατρικές κλινικές έως 31/1/2018, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, γεγονός που φέρνει εργαζόμενους και ψυχικά ασθενείς αντιμέτωπους με επισφαλείς συνθήκες.

Σήμερα, Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», με τη στήριξη και της ΕΙΝΑΠ, πραγματοποιεί νέα στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στην Ψυχιατρική κλινική. Κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί και πριν από δύο βδομάδες, ενάντια στην απόφαση για ένταξη του νοσοκομείου στο σύστημα εφημερίας για ακούσιες νοσηλείες (εισαγγελικά περιστατικά), τη στιγμή που δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις. «Δεκαπέντε μέρες μετά, καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν έχει ικανοποιηθεί στο ελάχιστο. Και παρ' όλα αυτά το υπουργείο και η διοίκηση εξακολουθούν να λένε: "η εφημερία θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς και θα ... δούμε τι θα γίνει στο μέλλον"», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν: Κατάλληλες υποδομές που να καλύπτουν τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές για τη λειτουργία ψυχιατρικών νοσηλευτικών μονάδων. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ικανό αριθμό εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού με μεγαλύτερη ποσόστωση ανδρών. Ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας.

Σε κινητοποίηση προχωρούν και οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου, ενάντια στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, καθώς και στο μεταβατικό πρόγραμμα εφημεριών, που προσθέτει επιπλέον εφημερίες στο ήδη «γονατισμένο» ΨΝΑ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ΨΝΑ τα τελευταία 7 χρόνια αποχώρησαν 507 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μόλις 7, με την τραγική υποστελέχωση να έχει οδηγήσει το προσωπικό σε επαγγελματική εξουθένωση και το νοσοκομείο σε επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ