Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 22/10, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Στη συνέλευση θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Θα εκλεγεί επίσης εφορευτική επιτροπή για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωση - κάλεσμά του αναφέρεται στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης», μεταξύ άλλων με το νέο χτύπημα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων. «Ηρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση», επισημαίνει, «η μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι μια πρώτη απάντηση».

«Στις 22 Οκτώβρη συζητάμε και αποφασίζουμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τους αγώνες», τονίζει το Συνδικάτο, καλώντας τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση. Μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.). Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας). Επιδότηση της ανεργίας με 600 ευρώ κι όχι επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Γενναία αύξηση του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Το Συνδικάτο καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 29/10 έως τις 5/11.

Αγωνιστικό πρόγραμμα στην Αιτωλοακαρνανία

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης των εργαζομένων αποφάσισε η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας:

-- Σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αγρινίου ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο.

-- Αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΠΕ στο Αγρίνιο, με αιτήματα που αφορούν στα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, καθώς και τα ωράρια εργασίας.

-- Την Πέμπτη 23 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η Ενωση στηρίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο, όταν αυτό έρθει στη Βουλή. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πάτρα, τη μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο περιφερειακό «αναπτυξιακό συνέδριο» στο τέλος του Οκτώβρη.

  • Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 27/10, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ