Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΚΕΔΕ
Δίνουν «χείρα βοηθείας» για την προώθηση της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο

Συμφώνησαν να πάνε σε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναζητώντας μια... πιο «ρεαλιστική αξιολόγηση» στους ΟΤΑ

«Χείρα βοηθείας» στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάμψει της αντιδράσεις των εργαζομένων και να προωθήσει την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο σπεύδουν να δώσουν η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ και η αντίστοιχη των δημάρχων, αναζητώντας την... «αντικειμενική αξιολόγηση»!

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν χτες, η πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή» - ΔΑΚΕ) και το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισαν να πάνε σε από κοινού συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, για να διαμορφώσουν μια δήθεν πιο «αντικειμενική και ρεαλιστική αξιολόγηση» στους ΟΤΑ.

Οπως και να βαφτιστεί βέβαια, η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο είναι αντιδραστική ακριβώς γιατί υπηρετεί την αναδιάρθρωση του αστικού κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, εκπρόσωπος της ΔΑΣ στην ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σε δήλωσή του καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση να μην υποκύψουν στις πιέσεις της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών για την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης», αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε αυτή. Παράλληλα, καλεί ακόμη και αυτούς που έχουν δώσει φύλλα «αξιολόγησης» να τα ζητήσουν πίσω. Τέλος, τονίζει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύει το ίδιο το αντιδραστικό περιεχόμενο της «αξιολόγησης», τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το κράτος, μέσω αυτής.

Από την πλευρά της, η Ελπίδα Παντελάκη, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, επισήμανε πως ήταν αναμενόμενη η συμπόρευση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, καθώς, όπως κάνουν διαχρονικά, έτσι και σήμερα στηρίζουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στους δήμους. Υπογράμμισε ότι η απόφαση για συνάντηση με την υπουργό είναι αποπροσανατολιστική, με σκοπό να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην αντιλαϊκή «αξιολόγηση». Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, από κοινού με όλους τους εργαζόμενους και το λαό, να παλέψουν διεκδικώντας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού

Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του δήμου, με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλους δήμους. Στο πλαίσιο στάσης εργασίας, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του δήμου στην Περαία, όπου θα διενεργούνταν ο διαγωνισμός που δίνει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη, για 2 χρόνια, έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου βρέθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, ενώ στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Βασίλης Πετρόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Τελικά, η αρμόδια επιτροπή για την παραλαβή και το άνοιγμα των προσφορών των ιδιωτών δεν εμφανίσθηκε στο δημαρχείο και διεκπεραίωσε τη διαδικασία σε άλλο χώρο. Προσφορές κατέθεσαν 4 εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την εξέλιξη και δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την άδικη κλήση εργαζόμενου σε απολογία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθύντρια Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να ανακαλέσει «την άδικη κλήση σε απολογία συναδέλφου».

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου εγκαλείται γιατί «δεν δούλευε όλες τις μέρες της εβδομάδας (χωρίς ρεπό και ξεκούραση), αλλά και επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη για δύο χρόνια απασχόλησή του ως οδηγού τη νύχτα στα απορριμματοφόρα»! Το γεγονός της συνεχούς απασχόλησης επί δύο χρόνια τη νύχτα, το παραδέχθηκε στη συνάντηση και ο προϊστάμενος.

Το Συνδικάτο ανέδειξε «αφενός την εντατικοποίηση που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πειραιά, με διπλοβάρδιες, αυταρχισμό, απειλές, αφετέρου ότι η δημοκρατία σταματάει στην πύλη του αμαξοστασίου, αφού εκεί, και όχι μόνο, ισχύει ο άγριος νόμος των απειλών, των ύβρεων και της αυθαιρεσίας. Ο συνάδελφος με ατράνταχτα στοιχεία απέδειξε ότι όχι μόνο ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του αλλά ήταν και πρωτοπόρος στην αγωνιστική δράση, στοιχείο που έχει αναγνωριστεί και από τους άλλους συναδέλφους του. Μάλλον αυτό ενόχλησε πραγματικά, αφού δέχθηκε νουθεσίες από την διευθύντρια να κάθεται φρόνιμος, αφού, όπως είπε, "αν από τώρα συνδικαλίζεται τι θα γίνει αν γίνει μόνιμος;"».

Το Συνδικάτο δηλώνει ότι «σε περίπτωση που επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους», ενώ αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη που έχουν και «τα σωματεία που δρουν στο αμαξοστάσιο του δήμου» για την κατάσταση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ