Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μουσικές συγκινήσεις στη Νεανική Σκηνή

Δυνατές συγκινήσεις στο πολυπληθές κοινό της, πρόσφερε το βράδυ της Πέμπτης η Νεανική Σκηνή. Με ταξιδευτή το «ειρηνικό οπλοπολυβόλο», όπως αποκάλεσε την κιθάρα του ο Θοδωρής, το νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα «Ματίς», άνοιξε το πρόγραμμα. Οι: Αρης (τραγούδι), Πέτρος (ντραμς), Γιάννης (μπάσο) και Αντρέας (κιθάρα), η παρέα που από το 1999 ένωσε τις μουσικές της αναζητήσεις, μας σεργιάνισε στο μελωδικό ροκ εν ρολ και μας μίλησε για την κοινωνική αποξένωση, τα ναρκωτικά και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους νέους.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι «Κονκρίσιον», η νεολαιίστικη συντροφιά, που από πέρυσι σαν σχήμα πειραματίζεται στο αγγλόφωνο χέβι μέταλ. Στίχοι που μιλούν για τον έρωτα, για το φόβο των γηρατειών, για την απρόσωπη καθημερινή ζωή, συνόδευσαν τις ηχητικές εκρήξεις. Ηλεκτρικά ακούσματα, αλλά και μελωδικές αναπνοές με το «Ιμάτζιν» των Μπιτλς σε διασκευή, παρέσυραν το κοινό.

Τα γνώριμα και αγαπημένα «Υπόγεια Ρεύματα» έκλεισαν το πρόγραμμα με τραγούδια της αναζήτησης και της ευαισθησίας. Με στίχο που ξεχωρίζει και ηχοχρώματα που διακρίνονται από λυρισμό και μουσική έμπνευση, πρόσφεραν για άλλη μια φορά δυνατές συγκινήσεις. Στο ξέφωτο της πλατείας, έσμιξαν με τις διαδρομές μιας γενιάς που δεν παύει να ονειρεύεται. Τροβαδούροι με ξεχωριστές μουσικές ιστορίες, τα «Υπόγεια ρεύματα» μάς πρόσφεραν «Εικόνες στα σύννεφα», τραγουδώντας για το «Φεγγάρι», αλλά και για τα «Ερημα καράβια», τη «Βροχή» και τη «Φυλακή», για τις «Μικρές χαμένες μέρες μας» και τα «Ονειρά» μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ