Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δε θα γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού!

Μιλώντας για τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Ν. Σοφιανός τόνισε, ανάμεσα σ' άλλα, πως «μας καλούν να υπερασπίσουμε επιδρομές και επιχειρήσεις πρακτόρων (σαν το Λάντεν και τον UCK) για να σωθεί ο πολιτισμός μας. Ο πολιτισμός του "Big Brother" και των έξυπνων βομβών που τρυπούν καταφύγια με παιδιά στο Ιράκ και τη Σερβία, ο πολιτισμός των ιπτάμενων αγγέλων που ξερνούν βόμβες κατά αμάχων, ο πολιτισμός που καταδικάζει στην πείνα και το θάνατο 10 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Δε θα γίνουμε ούτε συμμέτοχοι, ούτε συνένοχοι στους φόνους που κάνατε, στα εγκλήματα που ετοιμάζετε, ιμπεριαλιστές!

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που υπερασπίζονται τα σύνορά τους, που αντιστέκονται στα σενάρια του πολέμου. Τα λαϊκά κινήματα, οι ελευθερίες, τα δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας επίθεσης. Η καταδίκη αυτών των σχεδίων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης μας. Η κινητοποίηση της νεολαίας σε κάθε χώρο είναι η απάντηση στα αισθήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση στο λαό μας. Δε θα μπούμε στο μαντρί της ανελεύθερης κοινωνίας που χτίζεται.

Τα κεφάλια έξω, στους δρόμους, σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καμιά εμπλοκή της Ελλάδας, καμιά στήριξη. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας, είναι ένας ακόμα άδικος - βρόμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών.

Σ' αυτόν τον αγώνα η ΚΝΕ δε διεκδικεί κανένα μονοπώλιο. Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην πιο πλατιά συσπείρωση της ελληνικής νεολαίας, στην ενεργοποίηση των ανθρώπων της διανόησης και του πολιτισμού. Καλούμε τις άλλες πολιτικές νεολαίες να δράσουμε από κοινού, απαιτώντας (πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της δολοφονίας χιλιάδων αθώων στη Νέα Υόρκη) καμιά εμπλοκή της πατρίδας μας στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, καμιά διευκόλυνση στην εν ψυχρώ εκτέλεση λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ