Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΡΟΔΟΣ
Παρέμβαση για τις πρόωρες απολύσεις των εποχικών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» (όμιλος «Aldemar»). Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση, μετά από αίτημα του σωματείου, για τις μαζικές πρόωρες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία τις προηγούμενες μέρες. Το Σωματείο προκήρυξε στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

Η σύμβαση εργασίας των εποχικών εργαζομένων υποτίθεται πως πρέπει να λήγει όταν σταματά τη λειτουργία της η ξενοδοχειακή μονάδα. Στην πράξη, όμως, η εργοδοσία έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, ενώ το ξενοδοχείο παραμένει σε λειτουργία. Δεν δίστασε μάλιστα να απολύσει παράνομα ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αν και στη συνέχεια αναδιπλώθηκε, κάτω από το βάρος των παρεμβάσεων, και τους επαναπροσέλαβε.

Οπως εξηγεί το Σωματείο, οι απολύσεις έχουν στόχο «την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους» και μπροστά στο στόχο αυτό «ούτε το πώς θα βγει η δουλειά, ούτε σοβαρά ζητήματα ασφαλείας υπολογίζονται».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τη μισθοδοσία του Σεπτέμβρη, με την επιχείρηση να «δηλώνει άγνοια» για το πότε θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο.

Στη χτεσινή Τριμερή, η Επιθεώρηση έκανε προφορική σύσταση στην εργοδοσία για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά. Είχαν προηγηθεί, την περασμένη βδομάδα, παρεμβάσεις του Σωματείου στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, με τις οποίες απαίτησε από τον ελεγκτικό μηχανισμό να πάρει μέτρα, τόσο για τις απολύσεις όσο και για τον πόλεμο που έχει κηρύξει η εργοδοσία στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ