Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποιήσεις στα εργοτάξια για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης και στην προχτεσινή στάση εργασίας στο εργοτάξιο κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ. Κινητοποιήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με στόχο την ανάπτυξη αγώνων για την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στα εργοτάξια του κλάδου.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές», σημειώνει το Συνδικάτο, «αποτελούν μια πρώτη μορφή πίεσης απέναντι στην εργοδοσία, στην όλη μας προσπάθεια να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στη λεηλασία του εισοδήματός μας από το βάθεμα της εκμετάλλευσης, από τους φόρους και την ακρίβεια, που επέβαλαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες, με στόχο να υπηρετήσουν τις διαχρονικές απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις. (..) Επιβεβαιώθηκε πως με τη συζήτηση και την πάλη ξεπερνιούνται αντιλήψεις και λογικές του τύπου "δεν γίνεται τίποτα". Ο αγώνας μας έχει δρόμο μπροστά του, με δυσκολίες και μπρος - πίσω, όμως για εμάς είναι μονόδρομος. (...) Συνεχίζουμε μαζικά και δυναμικά, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και γενικεύοντας στα μεγάλα εργοτάξια του κλάδου. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας».

Ηδη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοτάξιο της ΑΓΓΕΜΑΡ αποφάσισε νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 26/10 (11 π.μ. - 1 μ.μ.), οπότε και θα ζητηθεί συνάντηση με την εργοδοσία για να συζητήσουν τα συγκεκριμένα αιτήματα.

Την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου

Μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά και στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή του, την Κυριακή 22/10, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Στη συνέλευση θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Θα εκλεγεί επίσης εφορευτική επιτροπή για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωση - κάλεσμά του αναφέρεται στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης», μεταξύ άλλων με το νέο χτύπημα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων. «Ηρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση», επισημαίνει, «η μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι μια πρώτη απάντηση».

«Στις 22 Οκτώβρη συζητάμε και αποφασίζουμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τους αγώνες», τονίζει το Συνδικάτο, καλώντας τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, αλλά και στις συνελεύσεις των παραρτημάτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 29/10 έως τις 5/11.

Συνελεύσεις σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία

Αύριο Παρασκευή, σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσπρωτίας, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, τέλος, προχωρά και η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας την Πέμπτη 23/11, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ