Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πάνω από 1.100 εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη!

Στις αρχαιρεσίες αυτού του εργοδοτικού μηχανισμού με την επωνυμία «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής», που διήρκεσαν από τις 18 Σεπτέμβρη έως τις 6 Οκτώβρη, χιλιάδες εργαζόμενοι σύρθηκαν μπροστά στην κάλπη κατ' απαίτηση διευθυντών, ακόμα και με τη συνοδεία των προϊσταμένων τους, με την παρακολούθηση ανθρώπων της ασφάλειας των αλυσίδων σούπερ μάρκετ... Δέχθηκαν πιέσεις και εκβιασμούς για να ακολουθήσουν τις... άνωθεν εντολές, που - όπως αποτυπώνεται και στο αποκαλυπτικό εργοδοτικό έγγραφο που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» - δόθηκαν με σαφήνεια, σχετικά με το τι και πώς θα ψηφίσουν, αλλά και με το πώς θα ενημερώσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας πως έπραξαν το καθήκον τους!

Στις εκλογές - παρωδία ψήφισαν 6.236 εργαζόμενοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και 6.207 εργαζόμενοι για τα δευτεροβάθμια όργανα (ΟΙΥΕ και ΕΚΑ). Το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο συγκέντρωσε 5.048 ψήφους (5.060 στην κάλπη για τα δευτεροβάθμια όργανα). Ομως, στο τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι - συγκεκριμένα 1.188 - που βρήκαν τρόπους να γυρίσουν την πλάτη στις άθλιες διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με εργατικό σωματείο.

Το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) συγκέντρωσε 325 ψήφους εργαζομένων που αψήφησαν την τρομοκρατία, καταδίκασαν το «σωματείο» - μηχανισμό της εργοδοσίας και στάθηκαν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα μπροστά στην κάλπη.

Στην κάλπη, στην οποία σύρθηκαν από την εργοδοσία οι εργαζόμενοι, βρέθηκε επίσης ένας μεγάλος αριθμός από άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια: Συγκεκριμένα, 325 λευκά και 542 άκυρα ψηφοδέλτια (822 και 325 αντίστοιχα στην κάλπη για ΟΙΥΕ και ΕΚΑ που η ΔΑΣ δεν είχε καταθέσει ψηφοδέλτιο). Σε πολλά από τα άκυρα ψηφοδέλτια μάλιστα, οι εργαζόμενοι επέλεξαν να στείλουν πάνω στο χαρτί του εργοδοτικού ψηφοδελτίου το δικό τους «μήνυμα», με σχόλια άλλοτε ειρωνικά και άλλοτε αγανακτισμένα, στους ανθρώπους της εργοδοσίας που θέλουν να παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ