Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
Προκλητικές αξιώσεις στη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ

Οι προκλητικές αξιώσεις των εφοπλιστών ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε κατά τη χτεσινή διαπραγματευτική συνάντηση της Ενωσης Πορθμείων με τη διοίκηση της ΠΝΟ για την ανανέωση της ΣΣΕ των πληρωμάτων σε αυτή την κατηγορία πλοίων, για το 2017.

Οι εφοπλιστές των πορθμειακών πλοίων, με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πατώντας στη στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, αξιώνουν ανανέωση της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις και μείωση των ημερών αδείας από 3,5 μέρες το μήνα σε 2,5! Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι δυνάμεις στη διοίκηση της ΠΝΟ υπέγραψαν την ανανέωση της ΣΣΕ στην ακτοπλοΐα για το 2017, με μηδενικές αυξήσεις. Την ίδια ώρα, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για το 2016 έχουν καταγράψει αύξηση των κερδών τους.

Για τη σύμβαση των Πορθμείων θα γίνει και νέα συνάντηση την επόμενη βδομάδα. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» επισημαίνουν ότι «οι προκλητικές αξιώσεις των εφοπλιστών είναι στην κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για "δίκαιη ανάπτυξη" πάνω στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων», ενώ η επιθετικότητά τους «τροφοδοτείται από τη στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Καλούν τους ναυτεργάτες «να συνεχίσουμε με αγωνιστική αισιοδοξία την οργάνωση και τον αγώνα, για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων, ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις, κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ