Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αποφασιστική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Σε συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Απέναντι σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, αλλά και ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο την Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Οι "εκκρεμότητες" της 3ης "αξιολόγησης" έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά, με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα - "φωτιά" για το λαό» καθώς «οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι "συμβατικές υποχρεώσεις" της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των "F-16", για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας».

Κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνουν εργατικά σωματεία στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και άλλες πόλεις, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Η προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ, για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, έχει οριστεί στις 6 μ.μ., στο Μοναστηράκι.

«Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη, τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να μη συμβιβαστούν με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών. Διεκδικεί: Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο. Τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Τέρμα στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Πρωτοβουλίες οργάνωσης και αγώνα στη Θεσσαλία

Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, των αγροτών, οργανώνουν τη Δευτέρα 30/10 στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, σωματεία της Μαγνησίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστριών, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και ο Σύλλογος Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν σε συντονισμό και οργάνωση της απάντησης στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Συγκέντρωση ενάντια στις νέες αντιδραστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στο συνδικαλιστικό νόμο οργάνωσε την Τετάρτη 25/10, στα γραφεία του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο γγ του ΕΚΛ, Πάρις Λιόλιος, ο οποίος κάλεσε απέναντι στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης «να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής από κάθε σωματείο».

Το ΕΚΛ έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας, όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο συνδικαλιστικό νόμο στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ