Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Αποφασιστική απάντηση έδωσαν την Τρίτη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Τα ΝΑΤΟικά ελικόπτερα
Τα ΝΑΤΟικά ελικόπτερα
Αμεση, δυναμική και αποφασιστική απάντηση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και στη βαθύτερη εμπλοκή της περιοχής και της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης προσγειώθηκαν περίπου 20 ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, τα οποία αφού αποσυναρμολογηθούν, θα φορτωθούν σε πλοία και μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μεταφερθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ισπανία. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για εγκατάσταση μονάδας αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς NATOικών ελικοπτέρων στον Εβρο είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης.

«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» το μήνυμα που έστειλαν οι κομμουνιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε μέσα στο λιμάνι.

Παρ' όλες τις προσπάθειες από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας να σταματήσουν την πορεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μπήκαν στο λιμάνι, όπου έχουν μεταφερθεί τα ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, απαιτώντας να μη μετατραπεί το λιμάνι σε ΝΑΤΟική βάση.

Η πορεία στους δρόμους της πόλης
Η πορεία στους δρόμους της πόλης
Μέσα στο χώρο του λιμανιού, ο Δ. Παπατολίδης σημείωσε: «Σήμερα από την Αλεξανδρούπολη δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως ο λαός της πόλης, και της περιοχής συνολικότερα, με τους αγώνες του δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το λιμάνι σε βάση για τις δυνάμεις του θανάτου. Οπως και το 1999 στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, έτσι και σήμερα θα απειθαρχήσουμε στις εντολές της κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Ο λαός και η εργατική τάξη θα αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής».

Επίσης, απευθύνθηκε στους χαμηλόμισθους λιμενικούς και αστυνομικούς, λέγοντάς τους πως δεν έχουν καμιά δουλειά να προστατεύουν τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.

Η δυναμική πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, όπου μοιράστηκε η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος.


Παρά τις προσπάθειες από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας να σταματήσουν την πορεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μπήκαν στο λιμάνι
Παρά τις προσπάθειες από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας να σταματήσουν την πορεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μπήκαν στο λιμάνι
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα ενίσχυσης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης από την Αλεξανδρούπολη (2022-04-12 00:00:00.0)
«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» (2021-02-25 00:00:00.0)
Οχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (2019-11-06 00:00:00.0)
Στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης (2018-05-15 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης (2018-02-06 00:00:00.0)
Θέλουν βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη! (2017-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ