Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύθηκε μία μέρα μετά τη συμμετοχή της σε παρέμβαση του Συνδικάτου

Την απόλυση εργαζόμενης από την επιχείρηση «Unipharma» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής. Οπως εξηγεί, η συγκεκριμένη απόλυση, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Επισημαίνει όμως ότι έγινε μία μόλις μέρα μετά από την παρέμβαση του Συνδικάτου στο συγκεκριμένο χώρο, όπου «η συγκεκριμένη συνάδελφος είχε πάρει το λόγο και εξέφρασε τη γνώμη ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν με την εγγραφή και τη δράση τους το ταξικό μας συνδικάτο».

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, πίσω από το πανό του Συνδικάτου, απαιτώντας να επιστρέψει η συναδέλφισσά τους στη θέση της. «Η δουλειά είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και όχι παραχώρηση του εργοδότη», επισημαίνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους, και προσθέτει: «Εργάτες χάνουν τη δουλειά τους γιατί οι εργοδότες κινούνται με γνώμονα την αύξηση ή τη διατήρηση της κερδοφορίας τους».

Το κλαδικό Συνδικάτο έχει προχωρήσει σε καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης. Παράλληλα, έχει καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο να πάρει θέση, με κριτήριο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χτες, αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου, μαζί με εκπροσώπους του επιχειρησιακού, βρέθηκε στο χώρο και συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενώ οι σχετικές πρωτοβουλίες του θα συνεχιστούν με στόχο να επιστρέψει η εργαζόμενη στη θέση εργασίας της.

Κύμα απολύσεων εργολαβικών

Παράλληλα, το Συνδικάτο αναδεικνύει το κύμα απολύσεων εργολαβικών εργαζομένων από την εταιρεία «Σαράντης». Η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 40 απολύσεις, οι οποίες βαφτίζονται «σταμάτημα της συνεργασίας γιατί δεν υπάρχει δουλειά», ενώ το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας «καλύπτει σχεδόν τα 2/3 των εργαζομένων».

«Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι, που προσλαμβάνονται και απολύονται κατά τις ορέξεις της εργοδοσίας, με συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας και άθλιες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές συνθήκες», αναφέρει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να καταργηθεί το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και να υπογραφτεί ΣΣΕ που θα επαναφέρει μισθούς και δικαιώματα στα προ κρίσης επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ