Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
«Πακετάρισε» τα αφηγήματα εγκλωβισμού του λαού

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα το αντιλαϊκό της έργο ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η 3η «αξιολόγηση» μετέφερε, για μια ακόμα φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά τη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Στόχος είναι να «προχωρήσουν τάχιστα όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που εκκρεμούν και να υπάρξει, το συντομότερο δυνατό, η συμφωνία για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωσε ότι από την πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών «καθίσταται σαφής η κοινή βούληση των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις» στη διαδικασία που, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το πετσόκομμα των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις «απελευθερώσεις» τομέων της οικονομίας αλλά και το ενδεχόμενο εφαρμογής νωρίτερα των μέτρων του 4ου μνημονίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εστίασε σε δήθεν θετικές «ρυθμίσεις», όπως στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που βεβαίως δεν αφορά την πλειοψηφία των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, αλλά την ανάγκη να προχωρήσει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα ανάμεσα σε επιχειρήσεις, με σκοπό να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάκαμψη.

Ο Δ. Τζανακόπουλος επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης περί διαχείρισης της «υπεραπόδοσης» που προκύπτει από την αφαίμαξη των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, αναπαράγοντας την κοροϊδία του «κοινωνικού μερίσματος». Δηλαδή, την παροχή ενός «εφάπαξ βοηθήματος» στους πιο εξαθλιωμένους, παρμένου από το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, που η πολιτική της δημιουργεί.

Επιχειρώντας να τροφοδοτήσει το κάλπικο δίπολο με τη ΝΔ στάθηκε στο «σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση», που, όπως είπε, προχωρά μέσα από τα «περιφερειακά συνέδρια», λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «απουσιάζει από το πεδίο των προτάσεων». Βεβαίως, η ΝΔ, μέσω των στελεχών της στην Τοπική Διοίκηση, σε επιμελητήρια και άλλους φορείς, έχει πιάσει «στασίδι» στα περιβόητα «αναπτυξιακά συνέδρια» που γίνονται ανά τη χώρα, ακυρώνοντας στην πράξη τη φιλολογία περί «αβύσσου» που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τους χωρίζει. Αλλωστε, κοινή είναι η αγωνία τους για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Αναφερόμενος στις «αναπτυξιακές» φιέστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη θα γίνουν στις 12 και 13 Νοέμβρη στην Κομοτηνή, ενώ για τα Ιόνια Νησιά στις 4 και 5 Δεκέμβρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά προανήγγειλε και τα νέα επεισόδια στον δικομματικό καβγά, που θα παιχτούν την Παρασκευή στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να τοποθετείται για την «ασφάλεια». Εκεί θα «τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της «ασφάλειας» που μπαίνει στην ημερήσια διάταξη της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης «βρίσκεται πλήρως στον αντίποδα του κράτους της καταστολής και των σιδηρόφρακτων πόλεων της περιόδου 2010 - 2014» και ότι η πολιτική της «δεν πριμοδοτεί την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας». Πρόκειται για ισχυρισμό - πρόκληση προς την εργατική τάξη, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να θέσει νέα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης μέσα στους τόπους δουλειάς με το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Ως «τεκμήριο» μάλιστα της ευαισθησίας της κυβέρνησης, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε την υποψηφιότητα του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οπως είπε, «μια πιθανή ευδοκίμηση της υποψηφιότητας αυτής θα αποτελέσει αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», δηλαδή την υλοποίηση των αντιδραστικών συμφωνιών διπλού εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μέσω και του εκπροσώπου της χτες, επιχείρησε να σηκώσει αντιπαράθεση με τους επιχειρηματίες του Τύπου και των ΜΜΕ, με αφορμή την άρνησή τους να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ). Η προσπάθειά της όμως πέφτει στο κενό, αφού η πρότασή της για τη λεγόμενη «διάσωση» του ΕΔΟΕΑΠ είναι κομμένη και ραμμένη στη στρατηγική της κατεδάφισης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, που υλοποιείται και με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Αλλωστε, η συγκεκριμένη πρόταση θεσμοθετεί μόνιμη καρμανιόλα ασφαλιστικών δικαιωμάτων και αύξηση στις εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ