Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση για την κατάσταση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνεχίστηκε και χτες η ταλαιπωρία για χιλιάδες που στάθηκαν στις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Αθήνας για ώρες, προκειμένου να παραδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις νέες μηνιαίες κάρτες για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κι ενώ η κυβέρνηση έχει αποκλειστική ευθύνη για το την απαράδεκτη αυτή ταλαιπωρία, ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης δήλωνε χτες πως «θα ήταν μεγαλύτερη ντροπή αν μπαίναμε στο 2018 χωρίς το ηλεκτρονικό εισιτήριο»! Ολα αυτά μάλιστα για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που όπως δρομολογείται από την κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για το μαζικό φακέλωμα εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών, αφού οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο ΟΑΣΑ για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας επιτρέπουν την ταύτιση της ταυτότητας του χρήστη με τα δρομολόγια που πραγματοποιεί, ενώ διευκολύνει και τη διαδικασία αύξησης της τιμής του εισιτηρίου.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο, οι μηνιαίες κάρτες Οκτωβρίου θα ισχύουν έως τις 15 Νοέμβρη, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί, από τις 6 Νοέμβρη θα ξεκινήσει και έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Σε σχόλιό του για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι:

«Την ευθύνη για την απαράδεκτη ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έλυσε έγκαιρα τα πρακτικά και τεχνικά προβλήματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και γιατί με τη διαδικασία εφαρμογής του προωθεί το μαζικό φακέλωμα όσων μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την αύξηση της τιμής του κομίστρου, όπως και για τη μείωση ή την κατάργηση δρομολογίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ