Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις με ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Βιζμπάντεν της Γερμανίας ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκ. Στεφανής, όπου συμμετείχε στο 25ο ετήσιο Συνέδριο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Στρατών. Επισήμως, στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το «ευρωπαϊκό περιβάλλον Ασφαλείας», τις «αναδυόμενες προκλήσεις» στο πεδίο της τρομοκρατίας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και τα μέχρι τώρα «διδάγματα» από τις «τρέχουσες συμμαχικές επιχειρήσεις».

Εξίσου σημαντικό είναι το ότι, στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε τετραμερής διάσκεψη μεταξύ Γαλλίας, Ελλάδας, ΗΠΑ και Ιταλίας, στο πλαίσιο της οποίας, ο αρχηγός ΓΕΣ συζήτησε με τον αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Mark Milley, «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» με έμφαση στις «προκλήσεις ασφαλείας» που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Νότιας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

  • Δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά σημειώθηκαν χτες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου καθώς η τουρκική αεροπορία προχώρησε, με 6 αεροσκάφη της, συνολικά σε 39 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ