Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθετη η κυβέρνηση με τη βίλα Παπαζώη

Εκθετη η κυβέρνηση μετά και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ), όσον αφορά τη βίλα της υφυπουργού Εξωτερικών Ελ. Παπαζώη στη Σαντορίνη, η οποία, όπως αποδεικνύεται πλέον και χειροπιαστά, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και παρανομίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, η οικοδομική άδεια δεν εκδόθηκε νόμιμα, καθώς το ακίνητο βρισκόταν εκτός ορίων οικισμού, ενώ η αναθεώρησή της - το 1996, δηλαδή κατά τη διάρκεια που η Ελ. Παπαζώη ήταν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ - με την οποία δόθηκε άδεια να χτίσει επιπλέον και αυθαίρετη πισίνα, είναι επίσης παράνομη. Οπως παράνομη είναι και η ηλεκτροδότηση της βίλας. Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες, τόσο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, όσο και στη Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ προτείνει την ανάκληση της παράνομης άδειας.

Παρά το πόρισμα - καταπέλτη του Συνηγόρου του Πολίτη, η κυβέρνηση χτες διά στόματος του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει την παρανομία του κυβερνητικού στελέχους. Η αμηχανία της κυβέρνησης φάνηκε και από το γεγονός ότι, ενώ στο παρελθόν πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη αποτελούσαν αιχμή του δόρατος για την κυβερνητική προπαγάνδα, τώρα η συγκεκριμένη Αρχή, εμμέσως πλην σαφώς, παρακάμπτεται και υποβιβάζεται σε απλό γνωμοδοτικό όργανο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο Δ. Ρέππας όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε κατ' αρχήν ότι η «κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το θέμα» (λες και η υπόθεση δεν αφορά παράνομες πράξεις κάποιου προβεβλημένου στελέχους της) και συμπλήρωσε ότι «θα αναμένει να δει ακριβώς τη δραστηριότητα και τις απαντήσεις που θα δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες εντός δύο μηνών». Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη προκύπτουν πάντοτε από απαντήσεις και σχετική αλληλογραφία που έχει λάβει ο ΣτΠ από τις αρμόδιες υπηρεσίες... Εκτός και εάν ο Δ. Ρέππας είτε υπονοεί ότι το θέμα θα «τακτοποιηθεί» με κάποια εκ των υστέρων φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση είτε ότι οι δικαστικές αρχές θα παρέμβουν άμεσα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, με δήλωσή του, ζήτησε την παραίτηση της Ελ. Παπαζώη.

Αργά το βράδυ, η Ελ. Παπαζώη με δήλωσή της ισχυρίζεται ότι «θεωρεί τις καταγγελίες για παράνομες εκ μέρους της πράξεις και για ζητήματα ηθικής τάξης παντελώς ανυπόστατες», παρουσιάζοντας ωστόσο επιλεκτικά απόσπασμα ένορκης βεβαίωσης μόνο του πρώην επάρχου Κυκλάδων Αρτ. Μητροπία. Και, βέβαια, το γεγονός ότι ήταν διορισμένος από τη ΝΔ δε σημαίνει απολύτως τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ