Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παραβιάζεται το ιατρικό απόρρητο

Για παραβίαση του ιατρικού απόρρητου διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας, μέσω του νέου συστήματος συνταγογράφησης και με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητάει να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του «ΑΧΕΠΑ».

Ο Σύλλογος Αιμορροφιλικών και ένα γιατρός στρέφονται, αφ' ενός, κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και, αφ' ετέρου, της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία για τη συνταγογράφηση αιμορροφιλικών ατόμων χρειάζεται ειδικό έντυπο, όπου το ονοματεπώνυμο του ασθενούς αντικαθίσταται με κωδικό αριθμό που θα γνωρίζει ο ασθενής, ο παραπέμπων γιατρός και το αρμόδιο νοσοκομείο. Στο ειδικό έντυπο θα περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο του ασθενούς, η ασθένεια, το φύλο, η ηλικία, το σωματικό βάρος κλπ. Να σημειωθεί ότι η προσφυγή στρέφεται και κατά της Αρχής Προστασίας, γιατί η τελευταία έδωσε τη συγκατάθεσή της για τις παραπάνω αλλαγές.

Οι αιμορροφιλικοί ισχυρίζονται επίσης ότι με το νέο σύστημα συνταγογράφησης των αιμορροφιλικών παραβιάζεται το ιατρικό απόρρητο, η ιατρική δεοντολογία, το άρθρο 23 του Συντάγματος για την προστασία της υγείας, καθώς και η προσωπικότητα του ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ