Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Νέα στάση εργασίας αύριο 11 π.μ. - 3 μ.μ.

Αντιμέτωποι με την αδιαφορία των αρμοδίων να δώσουν λύσεις στα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες και προβλήματα για τους εργαζόμενους είναι τα αποτελέσματα της αδιαφορίας των αρμοδίων για τις αστικές συγκοινωνίες
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες και προβλήματα για τους εργαζόμενους είναι τα αποτελέσματα της αδιαφορίας των αρμοδίων για τις αστικές συγκοινωνίες
Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. Οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) τις ώρες αυτές έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας, με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τις κινητοποιήσεις (την 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτέμβρη και την αυριανή) κήρυξε ομόφωνα την προπερασμένη βδομάδα το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μετά την αδιαφορία των αρμοδίων να δώσουν λύσεις στα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών και των εργαζομένων σε αυτές.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου επισημαίνεται ότι ο κακός σχεδιασμός και η προχειρότητα στις επιλογές της διοίκησης της ΕΘΕΛ έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, τόσο στο επιβατικό κοινό, όσο και στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων. Οι συχνές αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές, οι μετακινήσεις λεωφορείων και οδηγών, το κυκλοφοριακό χάος, η έλλειψη αστυνόμευσης των λεωφορειολωρίδων, καθώς και άλλα καθημερινά προβλήματα, είναι ορισμένες από τις αιτίες που καθιστούν τις αστικές συγκοινωνίες αναξιόπιστες. Οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και οι εργαζόμενοι γίνονται «πειραματόζωα» για να εφαρμοστούν μέτρα εκτός πραγματικότητας. Οι βλάβες ακινητοποιούν καθημερινά στα αμαξοστάσια περισσότερα από 100 λεωφορεία, ενώ σχεδόν καθημερινά είναι και τα επεισόδια σε βάρος των οδηγών, από αγανακτισμένους επιβάτες, κατόχους Ι.Χ., κακοποιά στοιχεία κλπ.

Στο μεταξύ, σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι ηλεκτροδηγοί των ΗΣΑΠ, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ 2001. Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτροδηγοί στις 19 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, παρά τη δικαστική απαγόρευση.

  • Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ συνιστά στους επιβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στον «ηλεκτρικό» και κυρίως στους σταθμούς της Ομόνοιας, του Θησείου, του Πειραιά, της Αττικής και του Μοναστηρακίου δρουν πορτοφολάδες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ