Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Αναστασιάδη στη Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Το έντονο ενδιαφέρον των γαλλικών μονοπωλίων για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο επιβεβαίωσαν οι επαφές που είχε στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Την Κυριακή ο Κύπριος ηγέτης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού της «Total» Πατρίκ Πουγιανέ, μετά την οποία τονίστηκε ότι ο όμιλος θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο «6» το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είναι ήδη γνωστό και από τον τελευταίο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες και εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του τμήματος Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής του ομίλου, Ελίας Κασίς.

Μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης γεώτρησης που έγινε, αλλά πολύ περισσότερο οι μελλοντικοί σχεδιασμοί της εταιρείας, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ». Ο ίδιος μίλησε για «ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για την κυπριακή ΑΟΖ».

Από τη δική του μεριά, ο Πουγιανέ εξέφρασε την ευχή τα συνεργεία «να προβούν σε καλές ανακαλύψεις προς όφελος της Κύπρου στο εγγύς μέλλον».

Χτες το απόγευμα, ο Ν. Αναστασιάδης αναμενόταν να συναντήσει και τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο και της ευρύτερης προσπάθειας της γαλλικής πλουτοκρατίας να αναβαθμίσει το ρόλο της στο κρίσιμο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την ατζέντα, τη συνάντησή τους θα απασχολούσαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις, με ειδική έμφαση σε θέματα Ενέργειας και Αμυνας. Ακόμα, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, όπως και διάφορα περιφερειακά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ