Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Αμεση απάντηση στα σχέδια για μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο έδωσε η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης

Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια και τις συμφωνίες της κυβέρνησης να μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των στρατιωτικών σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή έδωσε χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός, μέσα από τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης. Ακούστηκε δυνατά το αίτημα του λαού για «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Θυμίζουμε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Στα σχέδια των Αμερικανών είναι η μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση στάθμευσης, συντήρησης και εκπαίδευσης στρατιωτικών ελικοπτέρων, ενώ και ο υπουργός Αμυνας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε το αμερικανικό ενδιαφέρον για τέτοια βάση, λέγοντας απλά ότι «συζητούνται αρκετές περιοχές».

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες έξω από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Ματούλα Γκιδίκα, κάλεσε το λαό να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι να γίνουν υποδομή πολέμου και επεμβάσεων. Κάλεσε σωματεία, φορείς, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αγωνιστεί ώστε η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι να μην μετατραπούν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών.

Θύμισε ότι τους προηγούμενους μήνες το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή βάση για τη μεταφορά στρατευμάτων και οχημάτων στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump», αλλά και στο τέλος Οκτώβρη ως βάση συναρμολογήσεως και αποσυναρμολογήσεως δέκα μεταφορικών ελικοπτέρων «UH-60 Blackhawk» της Αεροπορίας του αμερικανικού στρατού, στο πλαίσιο της άσκησης για την ταχεία μεταφορά «ενισχύσεων» σε κάποιο προωθημένο θέατρο επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού μετώπου.

Οπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου, εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους.

Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας πάει χέρι - χέρι με τη μετατροπή της σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και δεν πρέπει να καθησυχάζει τον ελληνικό λαό, αλλά αντίθετα να τον ανησυχεί. Τα περί "σταθερότητας", "ασφάλειας", "ειρήνης" κ.λπ. είναι προπέτασμα καπνού για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου αντήχησε το κάλεσμα για αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ