Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΟΡΕΙΣ
Απαιτούν απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Παγκρήτια σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Χανιά. Η σύσκεψη είναι ενταγμένη στο πανελλαδικό πλαίσιο συσκέψεων που κάνει η ΕΕΔΥΕ μπροστά στο συνέδριό της, που θα γίνει στις 2-3 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Τη σύσκεψη απασχόλησαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η σχεδιαζόμενη επέκταση της βάσης της Σούδας και πολλά αλλά θέματα όπως το Μεταναστευτικό κ.ά. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Ελπίδα Παντελάκη, καθώς και αντιπροσωπείες από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Τη Δευτέρα στα Χανιά, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με τα ίδια θέματα. Στο ψήφισμά τους οι φορείς εκφράζουν την αντίθεσή τους στις συμφωνίες που υπέγραψε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Προσυνεδριακές συσκέψεις Επιτροπών Ειρήνης

Συσκέψεις μπροστά στο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ στις 2 και 3 Δεκέμβρη, για τη συζήτηση των εξελίξεων και την εκλογή αντιπροσώπων, πραγματοποιούν οι Επιτροπής Ειρήνης. Τις επόμενες μέρες, σε σύσκεψη καλούν μεταξύ άλλων:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2ας Μαΐου 8 - πλατεία Ν. Σμύρνης).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης Υμηττού, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, στο Α' ΚΑΠΗ Δάφνης (Αλεξάνδρας 65 και Βύρωνος κοντά στο σταθμό μετρό «Δάφνη»).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανούριος 98).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης της 2ηςΔημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα - Ν. Κόσμος - Παγκράτι), την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγ. Αρτέμιος», οδός Ηλιάδος 102-104 Αγ. Αρτέμιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ