Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στροφή στη σκανδαλολογία ενόσω κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική

Eurokinissi

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» για την ολοκλήρωση της τρίτης «αξιολόγησης» επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως ταυτόχρονα και την επιλογή της να υποδαυλίσει παραπέρα την κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ, με επίκεντρο τη σκανδαλολογία, για τον αποπροσανατολισμό του λαού και την απόκρυψη της στρατηγικής τους σύμπλευσης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χτες, ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ επιβεβαιώθηκε «το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», ενώ σε ερώτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή τους και προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος με τους συμβολαιογράφους. Η κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο έτσι ώστε να μην υπάρξει ουδεμία διακινδύνευση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση», σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό αυτή να έχει κλείσει εντός του έτους.

Κι ενώ όλα αυτά μεταφράζονται σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να στήσει φτηνό αντιπερισπασμό, επικαλούμενος την υπεραπόδοση και το «κοινωνικό μέρισμα», ανακοινώσεις για το οποίο θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα «Paradise papers», αφήνοντας αιχμές σε βάρος της ΝΔ. Οπως είπε, η κυβέρνηση - η ίδια που φορολεηλατεί το λαό και εξασφαλίζει ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον στο κεφάλαιο - θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και θα ελέγξει εξονυχιστικά το σύνολο των ονομάτων στους σχετικούς καταλόγους.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή ανακοίνωση της ΝΔ για το ζήτημα αυτό, δήλωσε πως «κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την οποία καταδίκασε σαν προβοκατόρικη ενέργεια που δεν γίνεται ανεκτή «σε ένα ευνομούμενο κράτος», προσθέτοντας πως «οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».

Εντάσσοντας την υπόθεση στη διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που τους δίνει τη δυνατότητα να συγκαλύπτουν τη σύμπτωσή τους στην πολιτική των τρομονόμων, του αυταρχισμού και της καταστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τέτοιου είδους περιστατικά. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Ειδικότερα για τη ΝΔ, δήλωσε πως αυτό το κάνει καθώς καταρρέει το αντιπολιτευτικό της αφήγημα και «πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: Το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

Τέλος, δήλωσε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Σε ερώτηση για το νόμο Παρασκευόπουλου, υποστήριξε πως έληξε τον Οκτώβρη και ψηφίστηκε άλλος αποσυμφορητικός νόμος έως τον Αύγουστο του 2018.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ