Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

Με αίτημα τη γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν και οι 8 βασικές κλινικές του νοσοκομείου Νάουσας, πραγματοποιήθηκε χτες το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της πόλης.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νάουσας πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 8 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., ενώ στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί και για τους εργαζόμενους στα άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το νοσοκομείο της πόλης, όπου παρά τη βροχή πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση, με ιδιαίτερα έντονη τη συμμετοχή των μαθητών. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στην πλατεία της Νάουσας, όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων της πόλης που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και αντιδρούν στην υποβάθμιση του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Με τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι, συγκροτημένα πίσω από τα πανό του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (ΕΚΝ), πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Στην κινητοποίηση, στο πλάι των υγειονομικών, συμμετείχαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, ΕΒΕ, αγροτών, Γονέων και Κηδεμόνων, Γυναικών (μελών της ΟΓΕ), επιστημονικοί φορείς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΝ, Σάκης Τσίτσης, μέσα από το χαιρετισμό του, ανέδειξε ότι οι αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο Νάουσας δεν αποτελούν εξαίρεση, αποτελούν στόχο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, και έχουν άμεση σχέση με την υποχρηματοδότηση και την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας. Κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία στην περιοχή που να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Με εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας με σταθερή δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ