Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αέρας στα πανιά» της εργοδοτικής ασυδοσίας

Τις «πλάτες» που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μάνδρας αποτυπώνουν ανάγλυφα οι ανακοινώσεις που έβγαλε το υπουργείο Εργασίας μετά τις πλημμύρες:

-- Αντί να επιβάλει στους εργοδότες τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές, η κυβέρνηση και το υπουργείο έκαναν ...«συστάσεις». Συγκεκριμένα, ρίχνοντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους, το υπουργείο σημείωνε ότι «συνιστάται στους εργαζομένους να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, εάν δεν ληφθούν από τον εργοδότη όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή παροχή της εργασίας τους και τη διασφάλιση της υγείας και της ακεραιότητάς τους».

-- Αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να καταβάλουν τα μεροκάματα σε όσους εργαζόμενους δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά λόγω των καιρικών συνθηκών, η κυβέρνηση κάνει λόγο για ...«διατήρηση της αξίωσης καταβολής μισθού». Λέει συγκεκριμένα: «Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού».

-- Αντί να διασφαλίσει τα μεροκάματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που αναστέλλουν την λειτουργία τους, το υπουργείο επεμβαίνει αποφασιστικά για να απαλλάξει την εργοδοσία από την καταβολή τους. Οπως αναφέρει, «εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ