Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σήμερα η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στιε 6.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνη και Φιλίας
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση

Στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας οδηγούν σήμερα Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., όλοι οι δρόμοι τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στους τόπους δουλειάς, που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εκεί, πραγματοποιείται απόψε η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολύμορφο και πολύμηνο εορτασμό για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Η ΚΕ του ΚΚΕ με κάλεσμά της απευθύνεται στους χιλιάδες νέους, εργαζόμενους όλων των ηλικιών να «γιορτάσουμε μαζί το έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Τη μεγάλη εποποιία που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Οτι μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με κατακτήσεις που διαμορφώνουν μια ζωή ανώτερου επιπέδου, άπιαστο όνειρο για τον καπιταλισμό».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το «παρών» θα δώσουν και οι ξένες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, που φιλοξενείται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (βλέπε σελ. 11) .

Αμέσως μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, θα ακολουθήσει η μεγάλη θεατρική παράσταση που προετοιμάζεται με μεράκι, μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για την επέτειο των 100 χρόνων, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε». Στόχος του έργου είναι να φωτίσει και με καλλιτεχνικά μέσα τα πολύτιμα συμπεράσματα της πορείας της Επανάστασης, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον.

Στιγμιότυπο από τις πρόβες για τη θεατρική παράσταση
Στιγμιότυπο από τις πρόβες για τη θεατρική παράσταση
Οι δεκάδες συντελεστές που θα βρίσκονται στην αρένα του ΣΕΦ, θα ζωντανέψουν πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, εκείνων των συγκλονιστικών ημερών του Οκτώβρη που συντάραξαν τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου και σηματοδότησαν την αρχή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, των επιτευγμάτων της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, της τεράστιας προσφοράς της στο τσάκισμα του φασισμού, αλλά και των αντιφάσεων που οδήγησαν μέχρι και τις ανατροπές. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ. Το σενάριο εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε» (2018-04-20 00:00:00.0)
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ (2017-11-11 00:00:00.0)
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ (2017-11-10 00:00:00.0)
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ (2017-11-08 00:00:00.0)
Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Πράβντα» του ΚΚΡΟ (2017-11-07 00:00:00.0)
«Δείχνει το δρόμο και την προοπτική της εργατικής τάξης» (2007-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ