Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 21 - 22 ΑΠΡΙΛΗ
«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»

Η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 και 22 Απρίλη, θα κυκλοφορήσει δωρεάν ένθετο το DVD με μαγνητοσκοπημένη τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη 2017, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στο DVD περιλαμβάνονται η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και η συγκλονιστική θεατρική παράσταση που ακολούθησε, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη γι' αυτήν την τόσο μεγάλη επέτειο, η οποία καθήλωσε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στις εξέδρες του ΣΕΦ. Κατά τη διάρκειά της, «ζωντάνεψαν» πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με τα τεράστια επιτεύγματά της, αλλά και τις αντιφάσεις, τις ταλαντεύσεις, φτάνοντας μέχρι και τις αντεπαναστατικές ανατροπές.

Στην παράσταση, μέσα από τα μάτια ενός νέου εργάτη, το παρόν «συναντιέται» με το παρελθόν και η σύγχρονη πραγματικότητα με την Ιστορία. Ενας σύγχρονος εργάτης γνωρίζει την Ιστορία της Οκτωβριανής Επανάστασης, μέσα από τη συνάντησή του με μια γυναίκα που ενσαρκώνει την ιστορική πείρα και την αναγκαιότητα να ανατραπεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός...

Το εξώφυλλο του DVD
Το εξώφυλλο του DVD
Το σενάριο βασίστηκε σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι, Μπ. Μπρεχτ και Ι. Ερενμπουργκ. Εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ