Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
Ελεύθερος με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε χτες το Συμβούλιο Επικρατείας να αφεθεί αμέσως ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, τον πρώτο που είχε πάρει άσυλο στα τέλη του χρόνου από την αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή, το οποίο με ένδικα μέσα μπλόκαρε η κυβέρνηση. Η απόφαση κατ' ουσίαν δεν αναστέλλει τη χορήγηση ασύλου, αλλά δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει σε άλλη χώρα. Του δίνει όμως τη δυνατότητα, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής στο ΣτΕ (θα συζητηθεί στις 4 Μάη), να βγει από το αστυνομικό τμήμα.

Τα μέτρα προστασίας τα οποία διατάσσει το δικαστήριο αφορούν από απόρρητη διεύθυνση κατοικίας μέχρι καθημερινή παρουσία στο ΑΤ της περιοχής του ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και προστασία του, αλλά «σε καμία περίπτωση, όπως λέει το δικαστήριο, δεν μπορεί να ισοδυναμούν κατ' ουσίαν με κράτησή του».

Η απόφαση αυτή εν ευθέτω χρόνω αφορά και τους άλλους επτά Τούρκους αξιωματικούς, για τους οποίους οι διαδικασίες ασύλου είναι σε πρώιμο στάδιο. Σημειωτέον, οι «8» θα αφεθούν ελεύθεροι στο τέλος του Μάη, αφού τελειώνει το 18μηνο της διοικητικής τους κράτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ