Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Κάλεσμα στο λαό να καταδικάσει τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση

Διακήρυξη ενόψει της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μάη

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Την Κυριακή 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί η φετινή, 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα εκκινήσει στις 8 π.μ. απ' τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στη Διακήρυξή της, η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό «να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» καθώς, όπως τονίζει: «Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν», σημειώνει και προτρέπει: «Καμιά επανάπαυση. Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, δεν μπορεί να πει κανένας: "Δεν τρέχει τίποτα". Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας μας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Στη Διακήρυξη καταγγέλλεται η κυβέρνηση, που «με προμετωπίδα τη λεγόμενη "γεωστρατηγική αναβάθμιση", έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να "ξεπλύνει" τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό (...) Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες (...) Η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, αναβαθμίζεται η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, ετοιμάζονται νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους».

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες», τονίζει.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει φέτος τον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένο στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο φετινός Αγώνας Δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μάη στις 10 το πρωί, με σύνθημα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά. Κανείς εφησυχασμός - κανένας εφησυχασμένος!».

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και διαμέσου της Νέας Παραλίας, του Λευκού Πύργου και της Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη του ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ, της ΕΠΣΜ, της ΕΚΑΣΘ και άλλων αθλητικών φορέων, Κοινοτήτων Απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, στα τηλέφωνα 697.979.8500 & 698.723.5644 και στη διεύθυνση edyeth@gmail.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ