Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
«Τίτλοι τέλους» στην Προανακριτική

Τη λήξη των εργασιών της ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση NOVARTIS, με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, δηλώνοντας τελικά την αναρμοδιότητά της για όποια διερεύνηση και την επιστροφή της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη.

«Με την κρίση της, η Επιτροπή αποφαίνεται για το κρίσιμο θέμα, με το οποίο κλήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής να ασχοληθεί ότι δεν έχει η ίδια η Βουλή αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας και πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές πράξεις, που φέρονται ότι τελέστηκαν από τους αναφερόμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς. Ως εκ τούτου αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Αποφάσισε, ακόμα, όπως αναφέρει ότι θα συνεδριάσει την Τρίτη 24 Απρίλη, προκειμένου να εκδώσει το τελικό της πόρισμα το οποίο θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής και αυτός με τη σειρά του στην Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι στην Προανακριτική Επιτροπή απέμειναν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν μέχρι τις 24 του μήνα τις «πορισματικές τους προτάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ